En økende andel av den norske befolkningen sitter med store mengder gjeld i form av forbrukslån, kredittkort og diverse smålån. For disse kan det være lurt å søke om refinansiering uten sikkerhet med den hensikt å presse ned rentenivået.

Skal du først søke om refinansiering av lån uten sikkerhet burde du benytte deg av en lånemegler. Denne teksten forklarer litt mer om meglere av lån og hvorfor det lønner seg å bruke tjenestene deres.

Hva betyr det at selskapet er en megler av lån?

En lånemegler videreformidler lånesøknader til banker og finansselskaper som de samarbeider med. Det inkluderer søknader om refinansiering av gjeld uten noen krav om sikkerhet.

De megler altså mellom deg og banken, med mål om at du skal få best mulig pris når du refinansierer. Lånemeglere er ikke en selvstendig bank, men kun et mellomledd mellom banken og den som søker om refinansiering.

PS: En lånemegler kalles også for låneformidler, låneagent eller finansagent.

Du har flere valg når du skal refinansiere

Det finnes et betydelig antall lånemeglere på markedet i dag, og de markedsfører seg gjerne med at kunden kan oppnå en bedre rente hvis de søker om refinansiering av gjeld.

Bakgrunnen for dette er at vi som lånesøkere kan motta flere tilbud om refinansiering fra forskjellige banker, noe som gjør at man kan velge et nytt samlelån med bedre betingelser.

Søker man om å samle gjeld direkte gjennom en av landets banker, må man ta til takke med den renten som blir fastsatt av banken.

Gratis bruk

Det er gratis for lånesøkere å benytte seg av en lånemegler. Selskapene får inntekter av sine samarbeidspartnere i form av provisjon. Provisjonen utbetales kun når søknadene innvilges av bankene. Derfor vil en lånemegler jobbe hardt for at flest mulig søkere får innvilget sine lån.

Likevel må banker og finansieringsselskaper følge norske regler i Finansavtaleloven, og har ikke lov til å innvilge en lånesøknad før det har blitt foretatt en kredittvurdering av lånesøker.

Dersom søker har lav kredittscore, plikter kredittinstansen å gi avslag på lån.

Det er enkelt, trygt og raskt å benytte en lånemegler når man har behov for et forbrukslån.

Man fyller ut og sender inn en lånesøknad på formidlerens nettside, og man får svar i løpet av kort tid. Selve søknadsprosessen går raskere med å benytte en låneformidler, da bare en søknad kan gi lånetilbud fra opp til 10 forskjellige låneinstanser.

En lånemegler formidler flere typer av usikrede lån – deriblant forbrukslån, lån til refinansiering og kredittkort.

Hjelper deg sammenligne

Det er en stor fordel at det er helt kostnadsfritt å skaffe refinansiering via en lånemegler. Det gir deg som lånesøker også mulighet til å sammenligne tilbud om samlelån fra forskjellige banker og finansselskaper.

Da kan du også velge det tilbudet om refinansiering som har de beste betingelsene. Man kan dermed si at ved å benytte en lånemegler, får man mulighet til å oppnå en lavere rente på lånet.

En annen fordel er at man sparer mye tid på selve søknadsprosessen. Man slipper å fylle i mange søknadsskjemaer til de ulike bankene, noe som gjør det hele svært effektivt.

Det er også helt uforpliktende å benytte en låneformidler. Man får opptil 30 dager å bestemme seg for om man ønsker å takke ja til et tilbud.

Forvrig finner du noen veldig gode tips på Easybank sin blogg: https://easybank.no/blogg/refinansiere-forbruksgjeld-slik-gaar-du-frem

Er det noen nedsider?

Det er ikke mange nedsider med å benytte en lånemegler, men det kan være et minus at de ikke samarbeider med flere banker og finansieringsselskaper enn de faktisk gjør. Dermed kan det være at lånesøker går glipp av et spesielt godt tilbud som nettopp har kommet på markedet.

Det kan lønne seg å benytte en lånemegler som samarbeider med flest mulig kredittgivere, slik at du får flere tilbud om refinansiering av gjelden din.

Noen populære lånemeglere:

Låneportalen Refinansiere.net

En av de største portalene for refinansiering av gjeld uten sikkerhet i Norge er www.refinansiere.net hvor du kan lese mer om 34 ulike banker. Her finner du en solid prisoversikt med detaljer om rente, perioder for tilbakebetaling og lånebeløp.

Du kan refinansiere beløp mellom 5.000 og 500.000 kroner med en maksperiode for tilbakebetaling på 15 år.

Å søke via refinansiere.net koster deg ikke penger og du står selv fritt til å avslå de refinansieringslånene bankene måtte tilby deg.

Sambla.no

Sambla.no er en populær finansagent som tilbyr refinansiering. Med 10 fulltidsansatte saksbehandlere kan du forvente svar fra Sambla svarer innen kort tid. Blant meglerens samarbeidspartnere finner du Bank Norwegian, Svea Finans, BB Finans, Santander Consumer Bank, Gjensidige Bank og Ikano Bank.

Via Sambla kan du søke om forbrukslån eller lån til refinansiering av gjeld der minste lånebeløp er kr. 5.000,-.

Har du behov for større lånesummer, er maksimum lånesum kr. 500.000,-. Et usikret lån gjennom Sambla har en effektiv rente fra 6,19 % og oppover. Både rentesats og vilkår avhenger av din personlige økonomi samt hvilken bank som tilbyr lånet. Lånemegleren tar en kredittsjekk av lånesøker før de sender søknaden videre til bankene. Dette er for å sjekke at ikke lånesøker ikke har betalingsanmerkninger.

Det er raskt å søke om forbrukslån gjennom Sambla’s nettside, og du får svar i løpet av 24 timer. Mottar du flere tilbud er det lurt å sammenligne vilkårene, og velge lånet som tilbyr den laveste effektive renten.

Søk hos Real Finans

Real Finans er en av Norges eldste lånemeglere, og startet opp i 1987. Selskapet holder til i Fredrikstad, og videreformidler forbrukslån, smålån, kredittkort og lån til refinansiering.

Lånemegleren samarbeider med godt over 10 banker og finansselskaper – deriblant DNB, Ekspress Bank, Svea Finans, Santander Consumer Bank, Resurs Bank, Bank Norwegian og Komplett Bank. Renten settes individuelt ut fra lånesøkers personlige økonomi, og kan variere ut fra hvilken bank man får godkjent sin lånesøknad i.

Den nominelle renten på et forbrukslån gjennom Real Finans starter imidlertid på 7,9%, og gjennomsnittlig effektiv rente ligger på 15,8%.

Sender man inn en lånesøknad på Real Finans sin nettside, vil man som regel få svar samme dag. Dersom man signerer lånedokumentene med Bank-ID, får man lånesummen utbetalt på konto i løpet av 1 – 3 arbeidsdager.

Axo

Lånemegleren Axo ble lansert i 2009, og har sitt kontor i Oslo. De har også en avdeling i Sverige, der de samarbeider med svenske banker. Gjennom Axo Finans kan privatpersoner søke lån uten sikkerhet fra kr. 10.000,- og opp til 500.000,-. Enten man ønsker et vanlig forbrukslån eller lån til refinansiering, kan man i søknadsskjemaet velge ønsket nedbetalingstid på lånet. Maks løpetid er imidlertid satt til 15 år.

Axo samarbeider med følgende 7 banker i Norge: Bank Norwegian, DNB, Santander Consumer Bank, Komplett Bank, Bluestep, Ya Bank og Nordax.

Ved å søke om lån uten sikkerhet gjennom nettsiden deres, vil lånemegleren påta seg jobben med å videreformidle søknaden til nevnte kredittgivere. Et forbrukslån gjennom Axo har en nominell rente fra 7,9% og opp til 22%, men den endelige renten fastsettes av hver enkelt bank.

Det er helt uforpliktende å søke forbrukslån gjennom siden, og man har god tid på å bestemme seg hvilket lån man ønsker å takke ja til. Har man fått innvilget et lån, kan pengene utbetales allerede dagen etter at man har signert lånedokumentene. Dette fordi man kan signere elektronisk med Bank-ID. Velger man vanlig postgang, vil det ta bortimot 5 arbeidsdager før man har pengene på konto.

Centum Finans

Centum har vært på markedet siden 2002, og videreformidler forbrukslån, billån, smålån, kredittkort og refinansieringslån. Lånemegleren har kontor i Oslo, og samarbeider med over 10 banker og finansieringsselskaper. Noen av disse er DNB, Collector, Svea Finans, Monobank, BB Finans, yA Bank, Ikano Bank og Nordax.

Gjennom Centum kan man søke om lån uten sikkerhet fra kr. 1.000,- og helt opp til kr. 500.000,-. Velger man å låne større pengesummer, kan man få en nedbetalingsplan på opptil 15 år.

Lang nedbetalingstid reduserer terminbeløpene, slik at det blir enklere å betjene lånet. Det er også enklere å få innvilget lånesøknaden om man velger lang tilbakebetalingstid. Den effektive renten på et forbrukslån gjennom Centum Finans er avhengig av hvilken bank som godkjenner lånesøknaden. Vanligvis ligger den effektive renten mellom 9,2% og opp til 33,3%.

Det er enkelt å søke om lån uten sikkerhet gjennom lånemegleren Centum, og får man godkjent søknaden – kan pengene betales ut i løpet av 48 timer. Dette forutsetter at man kan signere lånepapirene elektronisk med Bank-ID.